Open Water Diver

Haal je brevet! Neem duikles en volg de PADI Open Water Diver-cursus!

Haal je PADI duikbrevet als je altijd al wilde leren duiken of gewoon de wonderlijke wereld onderwater wil zien. Dit is het startpunt! De PADI Open Water Diver-cursus is de populairste duikcursus ter wereld, en heeft al miljoenen mensen laten kennismaken met de duiksport.

 

Waarom het zo leuk is

Het mooie aan deze cursus is dat je ervaart dat duiken gewoon ongelooflijk leuk is. Je gaat voor het eerst onder water ademhalen en leert wat je moet weten om als duiker gebrevetteerd te worden. Tijdens de cursus maak je minstens vijf duiken in het zwembad en zes duiken op duikstekken in je omgeving, onder toezicht van je PADI Instructor.

Wat je leert

  • Hoe leuk duiken is
  • Overwegingen voor duikuitrusting die bij jou in de omgeving een rol spelen
  • Hoe je de duiken plant en uitvoert
  • Hoe je problemen voorkomt en ermee omgaat

De PADI Open Water Diver-cursus bestaat uit drie hoofdbestanddelen:

  • Theorie, zelfstudie en klassikaal, zodat je de basisprincipes van duiken onder de knie krijgt.
  • Beschutwaterduiken waarin je de basisduikvaardigheden aanleert
  • Buitenwaterduiken waarin je je vaardigheden herhaalt en de onderwaterwereld verkent!

Als je het duiken al eens hebt uitgeprobeerd in een Discover Scuba Diving-ervaring of resortcursus, kun je erkenning krijgen voor de vaardigheden die je toen aanleerde (voor een deel van het volledige PADI Open Water Diver-brevet).

De duikuitrusting die je gebruikt

In de PADI Open Water Diver-cursus leer je basisduikuitrusting te gebruiken, inclusief een duikcomputer, en een aantal standaardaccessoires. De uitrusting die je draagt varieert een beetje, afhankelijk van of je duikt in tropisch, gematigd of in koud water.

Het lesmateriaal van de PADI Open Water Diver-cursus behandelt wat je moet weten over basisduikvaardigheden, -terminologie en veiligheidsprocedures. Je leest een beschrijving van ieder concept en kijkt naar een demonstratie op video. Dan spring je het zwembad in (of een omgeving die op een zwembad lijkt) om deze vaardigheden met je instructeur te oefenen.

Deelnamevereisten

Om deel te nemen aan de PADI Open Water Diver-cursus of Junior Open Water Diver-cursus moet je

  • Minstens 10 jaar zijn (voor PADI eLearning geldt een minimumleeftijd van 13 jaar vanwege internationale internetwetgeving)

 

Enthousiast geworden? Neem contact met ons op voor een prijsopgave of schrijf je direct in.