Medical trained

Bij verschillende opleidingen zoals bij de Rescue Diver cursus, heb je een Medical trained opleiding nodig.

De EHBO cursus van IDD.

Het is soms erg belangrijk om mensen te kunnen helpen in noodsituaties.
Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan in of rondom huis zijn,tijdens je vakantie of bij het duiken. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om de medemens in die noodgevallen te kunnen helpen. In veel gevallen is er wel enige vaardigheid nodig om tot actie over te gaan bij zo'n noodgeval.

Medical trained  is een modulair programma wat speciaal is ontworpen om je de primaire vaardigheden te leren die je als hulpverlener nodig hebt. Medical trained leert je hoe te handelen bij ongelukken in diverse situaties.

De cursus is niet alleen geschikt voor de duiker maar voor ieder mens die de basisbegrippen van eerste hulp bij ongelukken wil leren. Je hoeft dus niet perse een duiker te zijn om aan deze cursus mee te doen. Ook bedrijven en hulpverlenende instellingen maken gebruik van Medical trained.

Tijdens de lessen wordt er o.a. aandacht besteed aan verschillende snijwonden,reanimatie,mond op mond beademing,breuken en bewusteloosheid. Er worden een aantal situaties in scène gezet en zo leer je om practisch te kunnen handelen.

Het Medical trained lesprogramma van Duikschool Delphinus bestaat uit 2 lesavonden waar uitvoerig aandacht wordt besteed aan een stuk theorie en een groot deel gesimuleerde praktijksituaties. Aan het einde van de 2e lesavond wordt je gebrevetteerd.

Na het behalen van je Medical trained brevet kun je in combinatie met je advancedbrevet meedoen aan de   RESCUE DIVER cursus. Tijdens deze cursus wordt dieper ingegaan op de problemen en noodsituaties die kunnen ontstaan tijdens het duiken.

Natuurlijk wordt er gedurende de cursus ook uitgebreid stil gestaan bij het vermijden van ongevallen onder het motto "voorkomen is beter dan genezen".
Deze cursus is voor de Advanced Open Water Diver de opstap naar Rescue opleiding. Na het met goed gevolg afronden van de cursus ontvangt u een certificaat.

Voorvereisten:

  • Minimum leeftijd 12 jaar
  • Bij minderjarigheid goedkeuring door ouders / voogd